top of page
Yazarın fotoğrafıCem BERK

Ürün, İş Modeli ve Müşteri Deneyimi İlişkisi



Başarıya giden yol yalın olmaktan geçse de başarının kendisi çok bileşenli bir yapıdadır!


Her zaman birbirini destekleyen ve ahenk içerisinde çalışan konseptlerden söz edebiliriz. Tabi şans ve diğer kontrol edemediğimiz faktörleri de görmezden gelmemek gerek…


İster bir kurum içi proje olsun, ister bir startup; nasıl olur da başarıya ulaşır diye düşünmediğim gün neredeyse olmuyor… Her yeni örnekte ve her yeni tanıştığım insanda bu sorumun cevabı daha da zenginleşiyor.


Bugün bu bileşenlerden kısaca bahsetmek istiyorum:


Başarının 3 temel unsuru bulunduğunu düşünüyorum. Bunlar:


1. İnsanların ihtiyaçlarını giderecek bir ürün

2. İhtiyaçlarını giderirken farklılaşabilecek bir müşteri deneyimi

3. Tüm bunları paraya dönüştürebilecek bir iş modeli


Pazarda insanların dile getirilmemiş, fark edilmemiş ancak hayatlarına dokunacak ürünleri geliştirenler; dünyayı değiştirme gücünü de ellerinde tutarlar. Bu ihtiyaçları doğru anlamak ve doğru çözümleri geliştirmek başlı başına bir iştir.


Peki deneyim çağında yaşadığımızı düşünürsek sadece ihtiyacı gideren ürünler yeterli olacak mıdır? Kesinlikle hayır! Bu ürünlerin doğru tasarlanmış müşteri deneyimlerine ihtiyaçları vardır. Bu deneyimler, rekabet avantajı sağladığı gibi, önemli bir sürdürülebilirlik enstrümanıdır da.


Doğru ürün ve deneyim ise ancak yüksek belirsizlik ortamında sürdürülebilirliğini ve ölçeklenebilirliğini doğru bir iş modeli ile hak edebilir. Muhasebeden, finansmana, İK'dan, lojistiğe kadar tüm alanlarda ayakları yere basan bir iş modeli tasarımına ihtiyacınız vardır.


Tabi bu 3 unsuru birbirine bağlayan önemli uygulamalar vardır. Asıl mesele burada!


Doğru ürünü doğru deneyim ile Jobs to be done (JTBD)yaklaşımı ile buluşturabilirsiniz. Müşterilerinizin gerçekleştirmek istedikleri deneyime en efektif yoldan ulaşabilmeleri için kritik bir uygulama.


Doğru deneyimi ise iş modeline Lean Startup yaklaşımı ile çevirebilirsiniz. Belirsizlik koşullarında fikirlerinizi hızlı bir şekilde test ederek ilerleyebilirsiniz.


Son olarak ürün ve İş Modeli bağlantısını ise Design Thinking ile kurabilirsiniz. Ürününüzü müşterileriniz ile birlikte geliştirerek, kârlılığınızı koruyabilecek iyileştirmeler gerçekleştirebilirsiniz.


Gelelim sihirli formüle: Tüm süreç ve uygulamalarınıza inovasyon gözlüğünden bakmanız gerekir. Süreçlerinizin her noktasında fırsatları aramalı ve adım adım başarıya ilerlemelisiniz.


Aslına bakacak olursak tüm bu uygulamalar, birbirleri içerisinde geçmiş bir durumdadır. Aralarda kesin ayrımlar olmasa da kullanım amaçlarına göre birbirlerinden farklılaşırlar. Ancak tümünün merkezinde olan özellikler şunlardır:


- İnsan odaklılık

- Yaratıcılığı artırmak

- Başarısızlığı kucaklamak

- Küçük adımlarla ilerlemek

- Ekip çalışması

- Sürekli daha iyiyi aramak


Bana göre başarının formülü, bu uygulamaları bir arada kullanabilmektir.


Σχόλια


bottom of page