top of page
Yazarın fotoğrafıCem BERK

MVP Kanvası (En Basit Haliyle)



Basit, hızlı ve işlevsel!


Bana kalırsa günümüzde bir ürün ya da hizmetin piyasadaki ömrünü belirleyen 3 temel parametre işte bunlar…


Sadece ürün ya da hizmetle de sınırlamamak gerek, günlük yaşamlarınızda ya da iş dünyasında kullandığınız yaklaşım ya da araçları da bu gözle değerlendirebiliriz…


Bundan 20 yıl öncesinin çetrefilli, çok detaylı ve yavaş araçlarını (tool) artık kullanmak istemiyoruz. Bunların yerine çevik iş hayatına ve günümüz teknolojisinin yansımalarına uyum sağlayanlarını arıyoruz.


Lean Startup denilince akla MVP (Minimum Viable Product) gelir… MVP’nin ne olduğunu ya da hazırlanırken nasıl bir yol izleneceğini başka bir yazımda detaylı ele almak istiyorum. Bu yazıda MVP Kanvası’ndan hızlıca bahsedeceğim.


Yukarıdaki 3 sıfatı birden içeren, kolay bir şekilde uygulanabilir bir kanvas. Aşağıda her bir parametresini kısaca açıklamaya çalıştım.


Lean Startup’ın Yap - Ölç - Öğren (Build - Measure - Learn) döngüsünü hızlı bir şekilde planlayarak hayata geçirmenize yardımcı bir araç… Basit ancak işlevsel yapısıyla bana kalırsa diğer MVP kanvaslarından ayrılıyor. Basit birkaç deneme ile sizler de göreceksiniz.


Sonuçta Lean Startup, değişen rekabet koşullarında inovasyona adım adım götüren bir yaklaşım. Bizlere basit, hızlı ve işlevsel çözümler sunuyor. MVP Kanvası da Lean Startup ruhu ile bire bir örtüşen bir araç…


Araç ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki dosyayı indirerek elde edebilirsiniz.




Commenti


bottom of page