top of page
Yazarın fotoğrafıCem BERK

Girişimciliğe Dair 7 Kaynak



Hayatımıza giren yeni teknolojiler ve inovasyonlar çerçevesinde dünya her gün değişiyor. Bu değişim çerçevesinde girişimcilik yaklaşımları da her geçen gün daha etkili hale geliyor.


Bu yaklaşımları takip etmek, gerekli araçları kendi süreçlerimize uyarlamak konusunda ise maalesef yeteri kadar hızlı davranamayabiliyoruz. Tabi bu benim 15 yılı aşan profesyonel yaşamımda edindiğim bir algı… Bu genellemeye uymayan sıra dışı örnekler de olabileceğinin farkındayım.


Ben de işim gereği bu değişimi yakından takip etmeye çalışıyorum. Bu kapsamda sizlerle bazı kaynaklar paylaşmak istiyorum. Bu kaynaklarda girişimcilik yaklaşımlarına dair temel bilgilerin yanı sıra en güncel gelişmelere de erişim sağlayabilirsiniz.


Bu listede belirtmediğim başka kaynakları paylaşmak isterseniz yorumlara buyurunuz 👇🏼


1. Y Combinator Library (https://www.ycombinator.com/library/)


Y Combinator, Airbnb'den Dropbox'a kadar birçok startup'ın dünyaya kazandırılmasında önemli bir rol oynuyor. Uzmanlar tarafından birçok bilginin paylaşıldığı harika bir online kütüphaneleri mevcut.


2. Strategyzer Blog (https://www.strategyzer.com/blog)


Startup dünyasına özellikle Business Model Canvas gibi harika bir tool kazandıran ekibin bloğu. İçerisinde farklı uzmanların ilham veren yazılarını bulabilirsiniz.


3. Steve Blank (https://steveblank.com)


Girişimcilik denip de Steve Blank demeden geçmek olmaz. Bu sitede rast gele gezinmek bile birçok açıdan besleyici bilgiler edinmenize imkan verecektir.


4. The Lean Startup (http://theleanstartup.com)


Dünyanın en önemli girişimcilik yaklaşımlarından olan Lean Startup kavramına dair ek içeriklere ve kitap önerilerine erişebileceğiniz bir web sitesi. Ayrıca komüniteye de açılan bir kapı niteliğinde.



Girişimcilik dersi kayıtlarının YouTube üzerinden yayınlanmış halleri. Bir startup’ı hayata geçirirken dikkat edilmesi gereken konular, uzmanların anlatımıyla sunuluyor. Oldukça verimli bir kaynak olduğunu söyleyebilirim.



Aslında bir crowd funding uygulaması olan kickstarter, günümüzde birçok girişimci tarafından MVP testi için kullnılıyor. Girişimciliğe dair en yeni yaklaşımları ve trendleri görüp, süreçlere dahil olabileceğiniz bir platform.



Özünde Design Sprint ve Design Thinking yaklaşımları bulunan birçok uygulamaya dair fikirlerin ve açıklamaların sunulduğu bir platform. Gezinmesi oldukça keyifli…


İlk etapta aklıma gelenleri sizlerle paylaştım. Başka kaynakları da zaman içerisinde paylaşacağım.


Ayrıca 6 Şubat’ta sürpriz bir kaynakla da karşınızda olmayı planlıyorum. Hazırlıklarımız devam ediyor…


Comentarios


bottom of page