top of page
Yazarın fotoğrafıCem BERK

Game Changer olmak için 5 yetkinlik


GameChanger olmak önemli!


🚀 Herhangi bir sistemi, yeni fikirler ve yöntemler ile bir daha eski haline dönüşü mümkün olmayacak şekilde ileri taşımak ve oyunu bu düzlemde değiştirmek!


⛳️ GameChanger olmayı bu şekilde tanımlayabiliriz.


Şu ara kafayı taktığım en önemli kavram #GameChanger olmak. Bütün çalışmalarımda aslında varmak istediğimiz nihai nokta burası. Tüm sohbetlerimde, tüm geyiklerimde hep GameChanger olmaktan dem vuruyorum. Beğendiğim örnekleri ve kavramları paylaşarak çoğaltmaya çalışıyorum...


🏎 Hızlıca konuya dalmak istiyorum: GameChanger olmak için ne gibi özellikleri geliştirmeye ağırlık vermek gerekir? Ben kendi listemi kabaca paylaşıyorum. Sizlerinkini de yorumlar kısmına 👇🏼 bekliyorum:


1️⃣ Duyulmayanı duymaya odaklanmak: Görünür olandan gelecek hayır çoktan geldi... Uzun yıllardır görünmeyen ve söylenmeyen ihtiyaçları duymak için çırpınıyoruz. GameChanger olmak herkesin göremediği ihtiyaçları görerek ve bunların üzerine gidilerek erişilebilinecek bir ünvan! Beklentilerin ötesinde, ihtiyaçları tasarlamak bu açıdan geleceğe mektuplar göndermek gerekiyor.


2️⃣ Deneyim odaklılık: Dijitalleşen hizmetlerden #Metaverse 'e kadar olan düzlemde deneyim pazarlamasından ve deneyim tasarımından bahsetmek kolay! Peki geleneksel pazarladaki uçtan uca müşteri deneyimi? Hatta #B2B 'de deneyim odaklı olmak? Deneyim konusu da tıpkı #inovasyon kavramı gibi gündemde olmalı! Buradaki küçük kazançlar, rekabette büyük farklar yaratabilme potansiyeline sahip...


3️⃣ Öğrenci kalmak: Burada turnusol şu olabilir: İşinize dair bilginizin sizi en az 5 yıl götürebileceğini düşünüyorsanız büyük tehlikedesiniz! Önemli olan mevcut işiniz değil, dünyada muadil süreçlerde yakalayacağınız başarı... Her sektörden ve her alanda öğrenebileceğiniz şeyler olduğunu unutmayın. Kıdem almak, öğrenmeyi de beraberinde getirmiyor, bilgiye ulaşmak için sıkı bir çaba gerekiyor.


4️⃣ Geçmiş ile geleceğin bağını kurabilmek: Her zaman geleceğe bakmak ve geleceği tasarlamanın önemini vurguluyoruz ancak bu geçmişe sırtımızı dönmek anlamına gelmiyor! Organizasyonların geçmişlerinden bu güne getirdikleri kültür aslında onların geleceklerini belirliyor. Başkalarının iyi yönlerini almakla, onları körü körüne taklit etmeyi birbirine karıştırmamak gerek... Özellikle üst düzey transferlerde ekstra dikkat!


5️⃣ Devam etmek ve pivot etmek dengesini kurmak: Geleneksel söylemlerin aksine, her zaman sıkı çalışmak ya da her koşulda istikrar size başarı getirmez. Bazen az çalışmayı başarı kabul etmek gerekebilir 🥳 Doğru değeri yaratamadığınızda, hedef kitlenizi, iş modelinizi ya da değer önerinizi gözden geçirmeniz gerekebilir. İnovasyonu sürecin her noktasında aramak zorundasınız!

Sizin GameChanger tanımınız ve özellikleriniz nelerdir?




Komentarze


bottom of page