top of page
Yazarın fotoğrafıCem BERK

Design Thinking'in 5 Temel İlkesi



Etkili sonuçlar için etkili süreçlere ihtiyaç duyarız!


Sonuç odaklılık kavramı 15 yıllık kariyer hayatımın her döneminde sıkça duyduğum bir kavram… Bugüne kadarki gözlemlerinden hareketle şunu söyleyebilirim ki doğru sonuçlara ancak doğru süreçler aracılığıyla erişebiliyoruz.


Süreçlerimizin her bir adımını belirli ilkeler doğrultusunda oturtarak ilerlememiz gerekiyor.


Design Thinking yaklaşımında da sürecin doğru sonuçlar çıkarabilmesi için dikkat etmemiz gereken birtakım ilkelerimiz var. Bu ilkelere kararlı bir şekilde sarıldığımızda, doğru sonuca adım adım ilerlediğimizi göreceğiz.


Peki bu ilkeler nelerdir?


1. Empati: Konudan ve alandan bağımsız olmak üzere, tüm Design Thinking çalışmalarında en önemli yapı taşlarından biri, empatidir. Sıradan personaların ötesinde davranışlar ile ilgili doğru verileri toplayarak derin anlama süreçlerine önem verilmelidir.


2. Takım çalışması ve işbirliği: Kurumsa hayattaki problemler çoğu zaman tek bir kişinin üstesinden gelemeyeceği komplekslikteki sofistike problemlerdir. Dolayısıyla varsayımlara dayalı bakış açılarıyla sona atlamaya çalışmaktansa; doğru takım ile çok sesli bir yaklaşım izlenmelidir. Takımları oluştururken de mümkün olduğunca farklı bakış açıları yakalamaya çalışmak gerekir.


3. İnsan odaklı bakış açısı: Ürününüzü veya sürecinizi ne amaçla tasarladığınıza odaklanmakta her zaman fayda vardır. Bazen ürüne ya da hizmete o kadar odaklanırız ki asıl amacımız mühendislik açısından harika bir ürün ya da hizmet elde etmekmiş gibi düşünürüz. Burada önemli olan, insana dokunduğu noktadaki problemleri ele alabilmek ve bu konuda istikrarlı olabilmektir.


4. İterasyon: Geliştirdiğimiz her ürün ya da özellik, daha iyi bir versiyonun prototipi olmalıdır. Gerçek inovasyona süreçlerde elde ettiğimiz küçük ancak etkili adımlarla ulaşabiliriz. Bu noktada da ürün ve hizmetlerde ilk seferde doğruyu bulmaya odaklanmaktansa doğru öğrenme yollarını kullanarak küçük adımlarla nihai sonuçlara ulaşmayı hedeflemeliyiz.


5. Müşterileri dinlemek: Müşterinin sesine obsesif bir şekilde kulak vermek, doğru değeri yaratmak konusunda fırsatları görmemizi sağlayacaktır. Kullanıcıların seslerini bize iletebilecekleri doğru kanallar tasarlamak ve müşterilerin söylenmemiş beklentilerine odaklanmak gerçek memnuniyete giden yoldur diyebiliriz.


Araçları amaç olmaktan çıkaran yegâne şey, arkalarında yatan felsefeyi doğru anlamaktır!


Ancak bu felsefeyi içselleştirebilirsek doğru sonuca varabiliriz. Dolayısıyla, sonuç odaklılığın süreçleri doğru mindset ile ilerletmekte nihai formuna erdiğini söyleyebiliriz…


Ben Design Thinking ile ilgili ilkeleri sıralamaya çalıştım. Sizler de eklemelerinizi yorumlar kısmında 👇🏼gerçekleştirebilirsiniz…

Comments


bottom of page